Ontdek de rijke geschiedenis van Steenwijkerland!


Ga in de verschillende steden op pad met een van de stadsgidsen op zoek naar sporen en verhalen uit de periode van de Tachtig jarige oorlog.
De in historisch kostuum uitgedoste gidsen in Steenwijk vertellen over de belegering en het ontzet van de vesting Steenwijk, en over de belangrijke rol hierbij van Johan van den Kornput. Onderweg wordt een historisch hapje en drankje aangeboden. De duur van de wandeling is ongeveer anderhalf uur.
In Blokzijl hoor je meer over de slag om Blokzijl en hoe de Opstand in Blokzijl werd voortgezet.
In Vollenhove hoor je wat de invloed van de ligging aan de Zuiderzee was op het verloop van de strijd op meerdere momenten in de geschiedenis.Stadswandeling Vestingstad SteenwijkSteenwijk stad bestaat al meer dan 750 jaar en kent een boeiende historie. Laat je meenemen langs de hoogtepunten door ervaren stadsgidsen.
STADSWANDELING STEENWIJK


In twee uur kom je van alles te weten over o.a. de stuwwallen, bijzondere gebouwen, Steenwijk als strategische plaats tijdens de Tachtigjarige oorlog. Ook is de mogelijkheid om een rondleiding te combineren met bijvoorbeeld een bezoek aan het Stadsmuseum of om de Steenwijker Toren te beklimmen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, in overleg is van alles mogelijk!

UW GIDSEN


De vier enthousiaste gidsen willen u graag rondleiden.
Graag van te voren aangeven indien u iets speciaals wilt zien
of onderweg pauze wilt houden in een etablissement.
De tijdsduur is minimaal anderhalf uur en kan langer worden i.v.m.
eventuele wensen. Tot ziens bij de rondleiding.

PRAKTISCH


De stadswandeling door steenwijk worden op verzoek georganiseerd op maandag tot en met zaterdag. Bij uitzondering is zondagmiddag ook mogelijk. Wij hanteren een minimum van 6 deelnemers of bij minder personen, het bedrag voor zes deelnemers.Stadswandeling Steenwijk (maximaal 2 uur) € 5,00 p.p.
Optioneel
Entree stadsmuseum volwassenen € 5,00 p.p. of museumjaarkaart
Stadsmuseum voor kinderen € 1,50 p.p. of museumjaarkaart
Beklimmen Steenwijker Toren € 2,50 p.p.

BOEK EEN STADSWANDELING!


* Stadsmuseum Markt 64 Steenwijk: T: 0521-511704; E: stadsmuseumsteenwijk@home.nl